-->

FRENCH SILK SLAB PIE

FRENCH SILK SLAB PIE
FRENCH SILK SLAB PIE
Even though the recipe isn’t a full sheet pan, it still feeds at least 8-

10 people, and it’s so rich, it could go even further. Hope you have a lovely 

Memorial Day weekend!



INGREDIENTS

Crust


· 3 cups flour


· 1 teaspoon salt


· 1 tablespoon granulated sugar


· 6 tablespoons vegetable shortening


· 7 tablespoons cold butter, cut into small pieces


· 1 tablespoon ice cold vodka


· 6-7 tablespoons ice cold water




Filling


· 10 ounces bittersweet chocolate, plus more for garnish


· 4 eggs


· 1 + 1/4 cups sugar


· 1 stick unsalted butter, softened


· 8 oz. whipped topping, divided


· Mini chocolate chips for garnish









INSTRUCTIONS

1. Preheat oven to 350 degrees. 



2. Grease a half sheet pan with non-stick cooking spray.



3. In a bowl combine flour, salt and sugar.



4. Add in vegetable shortening and butter. Use a pastry cutter to 


blend the  fat in to the flour mixture Once there are several small chunks left, 


but the majority is blended in, stop.




See the complete Recipe : http://www.cookingforkeeps.com/
Advertisement