-->

Crispy Sheet Pan Lemon Parmesan Garlic Chicken & Veggies (Milanese)

Crispy Sheet Pan Lemon Parmesan Garlic Chicken & Veggies (Milanese)
Crispy Sheet Pan Lemon Parmesan Garlic Chicken & Veggies (Milanese)

Oven Baked Sheet Pan Crispy Lemon Parmesan Garlic Chicken & 
Veggies is a complete dinner with potatoes and green beans smothered 
in a garlic butter sauce!

Course: Dinner

Cuisine: American

Servings: 4

Calories: 502 kcal

Author: Karina - Cafe Delites

Ingredients
For The Chicken:

· 1 large egg

· 2 tablespoons lemon juice (or juice of 1/2 a lemon)

· 2 teaspoons minced garlic

· 1/2 tablespoon fresh chopped parsley

· 1/2 teaspoon each salt and pepper , to season

· 1/2 cup breadcrumbs

· 1/3 cup fresh grated parmesan cheese

· 4 skinless , boneless chicken breasts (or thighs)


For The Veggies:

· 8-10 (1 pound | 500 g) baby potatoes, quartered

· 1/2 cup butter , melted

· 2 teaspoons minced garlic

· salt to taste

· 1 pound | 500 g green beans , cut into thirds









Instructions
1. Preheat oven to 200C | 400 F. Lightly grease a baking tray / 

sheet with cooking oil spray, or a light coating of oil. 


2. Set aside. In a large bowl, whisk together the egg, lemon juice,2 

teaspoons garlic, parsley, salt and pepper.


3. Dip chicken into egg mixture, cover and allow to marinade in the 

refrigerator for 30 minutes to an hour (if time allows).


4. In another bowl, combine the breadcrumbs with the parmesan 

cheese.




See the complete recipe : https://cafedelites.com/

Advertisement