-->

Cheesy Mashed Potato Pancakes Recipe

Cheesy Mashed Potato Pancakes Recipe
Cheesy Mashed Potato Pancakes Recipe
Cheesy potato pancakes are the best way to use up leftover mashed 
potatoes and yes it is absolutely worth it to make mashed potatoes 
just for this recipe!

Author: Natasha of NatashasKitchen.com
Servings: 22 potato pancakes

Ingredients :

  • 4 cups mashed potatoes
  • 2 cups 8 oz shredded mozzarella cheese
  • 1 large egg
  • 1/4 cup flour or up to 1/2 cup flour for creamier potatoes
  • 2 to 3 Tbsp chives chopped
  • 1/2 cup plain bread crumbs
  • Light Olive oil or Canola oil to sauté 
  • Sour cream to serve








Instructions



How to Make Mashed Potatoes :
1. Fill a 5 Qt pot with water. Add 1 Tbsp salt and peeled quartered
russet potatoes (2 lbs or about 7 medium potatoes, peeled and
quartered). 
2. Cook until easily pierced with fork. Drain well and mash 
in 4 Tbsp butter then let cool to room temp. Mashed potatoes can be 
made 1 - 3 days ahead.

How to Make Mashed Potato Pancakes :
1. In a large mixing bowl, combine 4 cups mashed potatoes,2 cups shredded mozzarella          cheese,  1 large egg, 1/4 cup flour and 2 Tbsp chopped chives.  Use a potato masher to mash the mixture together until well mixed. If the potatoes are too loose to hold a patty shape, add flour a Tablespoon at a time.
See the Complete Recipe : https://natashaskitchen.com/
Advertisement