-->

Garden Veggie Chickpea Salad Sandwich

Garden Veggie Chickpea Salad Sandwich
Garden Veggie Chickpea Salad Sandwich
This tasty Garden Veggie Chickpea Salad Sandwich is a plant-based

powerhouse of a lunch! Make it in advance for a party or picnic or 

to take along as an easy weekday lunch for work or school.



AUTHOR : JENN LAUGHLIN - PEAS AND CRAYONS

YIELD : 2-4 SERVINGS



Ingredients


FOR THE SALAD:

1 (15 ounce) can chickpeas, drained + rinsed

3 stalks green onion

2 stalks celery

1/4 cup chopped shredded carrots

1/4 cup finely chopped red bell pepper

1/4 cup finely chopped dill pickle

1/4 cup store bought or homemade mayonnaise (vegan or regular)

1-2 tsp dijon mustard

1 tsp yellow mustard

1/8 tsp dried dill (or fresh, to taste)

1/8 tsp salt

1/8 tsp pepper

3 TBSP unsalted roasted sunflower seeds

2 TBSP fresh chopped basil, plus extra to taste



FOR THE SANDWICH:

multi-grain sandwich bread

arugula or romaine lettuce

extra basil as desired

optional tomatoes and/or red onion

sandwich spread of your choice

spicy mustard

mayo

hummus

anything goes!






Instructions



·  Drain and rinse your chickpeas and add them to a large bowl. Mash with a potato masher 


until texture appears flaked, almost like tuna salad. I use both a potato masher and 


follow up with a fork to make sure every chickpea is deliciously smashed. You could also use 

a food processor and skip the arm workout!



·  Chop your green onion, celery, shredded carrots, pepper, and pickles.





See the complete recipe : https://peasandcrayons.com/
Advertisement