-->

FIRECRACKER CHICKEN MEATBALLS

FIRECRACKER CHICKEN MEATBALLS
FIRECRACKER CHICKEN MEATBALLS
This is my favorite way to eat chicken meatballs. They’re spiced up with a sweet, 

savory, and spicy firecracker sauce. They’re tender, filled with flavor, and require 

minimum work!


YIELD: 18-22 MEATBALLS

INGREDIENTS:

MEATBALLS:

· 1 ¾ – 2 pounds ground chicken (or turkey)

· 4 teaspoons minced garlic

· 1 ½ teaspoon salt

· 1 teaspoon pepper

· 2 large eggs

· 1 cup Panko breadcrumbs

· ½ teaspoon paprika

· 1 teaspoon onion powder

FIRECRACKER SAUCE:

· ½ cup hot sauce (I recommend Franks)

· 1 cup light brown sugar

· 2 tablespoons apple cider vinegar

· ¼ teaspoon salt

· ¼-½ teaspoon red pepper flakes 




DIRECTIONS:


1. Position 2 racks near the center of the oven and preheat 


the oven to 475ºF. Line 2 baking sheets with parchment 


paper, set aside.



2. In a saucepan, combine the ingredients of the firecracker 


sauce over medium high heat, allow to come to a boil,


reduce the heat so it simmers. Let simmer for 8-10 minutes. 



See the complete Recipe : http://littlespicejar.com/

Advertisement